BKR registratie

In Nederland worden alle door kredietverstrekkers verstrekte leningen bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) aangemeld en geregistreerd. Dat is een wettelijke plicht. 

Omdat een geldlening onderdeel was van de bij Dexia afgesloten effectenlease-overeenkomsten, heeft Dexia in het verleden meldingen van deze geldleningen gedaan bij het BKR. Indien uw effectenlease-overeenkomst nog niet is afgewikkeld, kan het zijn dat de BKR-registratie van de aan u verstrekte geldlening nog effectief is. 

Een BKR-registratie kan problemen geven bij het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek, een mobiel telefoonabonnement of een persoonlijke lening.

Voor meer informatie over een BKR-registratie en de gevolgen daarvan, kunt u de website van het BKR raadplegen:

https://www.bkr.nl/een-bkr-registratie-wat-betekent-dat

Heeft u vragen over uw BKR-registratie in samenhang met de door u gesloten effectenlease-overeenkomst of wilt u weten of het mogelijk is om uw BKR-registratie te laten verwijderen, neemt u dan contact met ons op om uw persoonlijke situatie vrijblijvend te bespreken. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 020 - 820 3949 of u kunt een e-mail sturen naar joost@usglegal.nl.