Afwikkeling Dexia-overeenkomsten, 28 August 2014

Schikken, batig saldo

Op verzoek van Dexia heeft USG Legal Professionals een groot aantal klanten van Dexia benaderd om te bemiddelen bij het afwikkelen van Dexia-overeenkomsten. Heeft u een brief ontvangen van Dexia hierover? In dat geval zal USG Legal Professionals binnenkort contact met u opnemen om te bespreken op welke manier uw geschil afgewikkeld kan worden. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen via het contactformulier op deze website.

In veel gevallen hebben klanten op eerdere Dexia-overeenkomsten een winst behaald (het zogenaamde batig saldo). Volgens het Hofmodel moet het bedrag dat Dexia aan schade dient te vergoeden verminderd worden met dit batig saldo. Dit is in een recente uitspraak bevestigd. In veel gevallen zal dit betekenen dat Dexia alleen verplicht kan zijn om een schadevergoeding te betalen aan de klant wanneer aangetoond kan worden dat sprake was van een onaanvaardbaar zware financiĆ«le last. Bent u van mening dat hiervan sprake was in uw situatie? Wij ontvangen in dat geval graag een aantal financiĆ«le gegevens om dit te kunnen beoordelen.

Het is mogelijk om uw geschil met Dexia af te wikkelen door rechtstreeks contact op te nemen met USG Legal Professionals. Indien u wordt bijgestaan door een jurist, dan kunt u uw jurist verzoeken om contact met ons op te nemen.